SKUPINE‎ > ‎MRAVLJICE‎ > ‎

Aktualno


Naš prvi sprehod okoli vrtca

objavljeno: 15. jan. 2016, 04:21 avtor: vrtec mravljice

Še prejšnji teden smo sanjali o prvih spomladanskih dneh, ko se bomo prvič odpravili na sprehod okoli vrtca. Ni minil niti teden, ko smo že korakali po igrišču vrtca. Pot nas je popeljala po makadamski poti, mimo balinišča in vse do zadnjega vhoda v vrtec. Na poti smo pobirali drobne kamenčke, se lovili, krepili gibalne sposobnosti in spretnosti, predvsem pa se nadihali svežega zraka. Komaj čakamo naslednje priložnosti za raziskovanje okolice.

VESELI DECEMBER PRI MRAVLJICAH JE POPESTRILA GLASBENA DELAVNICA

objavljeno: 15. jan. 2016, 04:07 avtor: vrtec mravljice   [ posodobljeno 15. jan. 2016, 04:09 ]

Praznični december smo v vrtcu otvorili z glasbenim tednom. Starejši otroci so se odpravili na pravi nastop glasbene šole, najmlajši pa smo si svoj »koncert« pripravili kar v naši igralnici. Pridružili so se nam tudi otroci iz skupine Čebelice. Skupaj smo peli in spoznavali različne instrumente: harmoniko, prečno in blok flavto, kitaro in ropotuljice. Nekatere instrumente so otroci že poznali, prečna flavta in harmonika pa sta bili za večino otrok še nepoznani in zato še toliko bolj zanimivi.

Otroci so bili povsem očarani, kar sklepamo iz njihovega zanimanja za posamezne instrumente.  Kdo ve, morda pa je med nami že kakšen bodoči glasbenik ...

V priponki si lahko ogledate nekaj fotografij, pripenjava pa tudi nekaj utrinkov iz veselega decembra.


Naš prvi sprehod, tokrat le po vrtcu!

objavljeno: 10. dec. 2015, 04:12 avtor: vrtec mravljice   [ posodobljeno 15. jan. 2016, 04:05 ]

V novo leto smo zakorakali z novimi samostojnimi koraki. Zato smo se odločili, da se danes napotimo na "ogled" celega vrtca. Nekateri samostojno, drugi so se držali za roko vzgojiteljice. Hodnik pred telovadnico smo izkoristili za tekanje in brcanje ter kotaljenje žoge.
Ob vračanju pa so nas otroci skupine Zajčki povabili na obisk. Otroci so se zaigrali in spoznali nove, starejše otroke. Nato smo se odpravili nazaj proti naši igralnici. Pojedli smo kosilo in prijetno utrujeni zaspali.

Na takšen sprehod se bomo še odpravili. Ne le, da krepi socialne vezi in samostojnost na gibalnem področju, ampak je tudi priprava na naše prve spomladanske sprehode v naravi.

NOVE MRAVLJICE - prvič v vrtec

objavljeno: 10. okt. 2015, 03:09 avtor: vrtec mravljice   [ posodobljeno 12. okt. 2015, 09:44 ]

Vstop v vrtec je za otroka in starše pomemben dogodek. Za mnoge otroke je prvič, da so dalj časa ločeni od staršev. Otrok se sreča s številnimi novimi vtisi in doživetji. Prilagoditi se mora novemu ritmu življenja, novim zahtevam, skupini vrstnikov, s katerimi si deli igrače in pozornost odraslih. Soočen je z različnimi značilnostmi in zahtevami socialnega življenja izven primarne družine. Vstop v vrtec v otrokovo življenje prinaša velike spremembe, prav vsak otrok pa prehod iz družine v vrtec doživlja na svoj način. Za Mravljice so prvi dnevi v vrtcu za nami. Sem ter tja potočijo kakšno solzico, po navadi zjutraj, ko otroci zapustijo mamin ali očetov objem. Vendar vam moramo povedati, da se imamo v vrtcu lepo, se veselimo in tudi smejimo! Spoznavamo igralnico, igrače, druge otroke, pojemo ob kitari in plešemo ob glasbi. Nekajkrat smo se že odpravili na igrišče. Nekateri čas preživijo v vozičku, drugi na gugalnikih. Po kosilu se utrujene Mravljice odpravimo na ležalnike, kjer se spočijemo in »pocrkljamo«. Škoda, da je že vikend … J

Mravljice

Nika

 

1-4 of 4