DOMAČA STRAN‎ > ‎

O VRTCU


Smo enota javnega izobraževalnega zavoda OŠ dr. Ivan Prijatelj Sodražica.
Ustanoviteljica je občina Sodražica.

Osnovna šola dr. Ivan Prijatelj Sodražica
Cesta Notranjskega odreda 10
1317 Sodražica

Telefonska številka vrtca: 01 / 8350-558
Telefonska številka pomočnice ravnateljice za vrtec: 01 / 8350-565

RavnateljicaMajda Kovačič Cimperman (majda.kovacic-cimperman@os-sodrazica.si)
Pomočnica ravnateljice za vrtec: Tadeja Topolnik(tadeja.topolnik@os-sodrazica.si)

V šolskem letu 2017/2018 naš vrtec obiskuje 135 otrok v osmih  oddelkih. V petih oddelkih so otroci drugega starostnega obdobja (3–6) in v treh oddelkih so otroci prvega starostnega obdobja (1–3). Letos je v našem vrtcu 16 novincev, nekaj pa jih bo prestopilo prag vrtca tekom šolskega leta, saj načrtujemo odprtje devetega oddelka z januarjem 2018.

Vstop v vrtec je velik korak za otroka, ki tako razširja svoja obzorja, ko se začne povezovati z drugimi otroki in odraslimi ter s tem pridobivati svoje prve socialne izkušnje,  na podlagi katerih izoblikuje svoj pogled na svet. Strokovne delavke vrtca si prizadevamo, da bi bil ta korak čim lažji in da bi vsak otrok v vrtcu našel svoje mesto v skupini.

Vizija našega vrtca ostaja »Vrtec je otrokov drugi dom,  kjer skozi igro varno stopa novim spoznanjem naproti.«

V letošnjem letu smo si kot prednostno nalogo izbrali področje glasbe in jo naslovili z geslom: »Glasba nam lepša svet.« Tako bomo letos več pozornost posvečali različnim aktivnostim, ki so tako ali drugače povezane z glasbo.

Strokovne delavke vrtca si bomo prizadevale s svojim strokovnim znanjem in človeško toplino vzpostavljati prijetno klimo, v kateri  otroci lahko napredujejo v skladu s svojimi potenciali na različnih  področjih miselnega, čustvenega in socialnega razvoja.


Tadeja Topolnik, pom. ravnateljice za vrtec